Bucharest, Romania
0742553706 / 0766347063
office@unyouthdelegate.ro

270.000 de dolari pentru ONG-uri. Deadline 3 iulie.

270.000 de dolari pentru ONG-uri. Deadline 3 iulie.

Fundatia pentru Dezvsigla_civic_color_jpegoltarea Societatii Civile (FDSC) lanseaza apelul pentru propuneri de proiecte 2015 a Fondului pentru Inovare Civica (CIF).  CIF este un program de finantare adresat organizatiilor neguvernamentale, dezvoltat in parteneriat cu Romanian-American Foundation  si  Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe si sprijinit de donatori privati din Romania reprezentati in special de sectorul de afaceri prin urmatoarele companii responsabile social:  OMV PETROM si Raiffeisen Bank.

Obiectivul programului de finantare
Fondul pentru Inovare Civica isi propune sa sprijine initiative si actiuni civice inovatoare ale organizatiilor neguvernamentale din Romania, responsabilizarea si cresterea participarii active a cetatenilor pentru a contribui la dezvoltarea comunitatii.

Prin intermediul programului vor fi sprijinite initiative in urmatoarele domenii:
–    Mobilizarea si responsabilizarea cetatenilor
–    Actiuni de advocacy si monitorizare a institutiilor/autoritatilor publice
–    Educatie civica si implicarea copiilor si tinerilor in viata comunitatii

Finantarea este dedicata organizatiilor neguvernamentale din Romania. O organizatie poate depune cel mult 3 scrisori de intentie,  in calitate de solicitant sau partener, dintre care maxim 2 in calitate de solicitant.
Mai multe informatii cu privire la eligibilitatea solicitantului si partenerilor se regasesc in Ghidul Solicitantului.

Valoarea finantarilor
Valoarea estimativa a finantarilor acordate va fi de maxim 60.000 Lei / proiect.
Contributia proprie nu este obligatorie, dar sunt apreciate proiectele care aduc co-finantare indiferent de linie/capitol de buget.
Suma alocata pentru acest Apel pentru propuneri de proiecte este de 275.000 dolari.

Durata proiectelor
In cadrul acestui program de finantare, durata recomandata pentru implementarea proiectelor este  cuprinsa intre 4 si 12 luni, dar nu exista o limitare stricta in acest sens.

Modalitate de aplicare
Procedura de aplicare consta initial in completarea Scrisorii de intentie (fara alte anexe suplimentare) exclusivprintr-un sistem de aplicare online. Doar solicitantii ai caror Scrisoare de intentie a fost selectata vor transmite Cererea de finantare cu toate anexele aferente. Detalii cu privire la aplicarea online sunt prezentate in Ghidul Solicitantului.
Termenul limita de depunere a Scrisorii de intentie este 03 iulie 2015, ora 16.00.

 

Mai multe detalii aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© Delegat de tineret la Organizația Națiunilor Unite