Bucharest, Romania
0742553706 / 0766347063
office@unyouthdelegate.ro

Aspen Junior Seminar – 4th edition

Aspen Junior Seminar – 4th edition

12In perioada 27-30 august 2015, Institutul Aspen Romania, in parteneriat cu Uniunea Studentilor din Romania si Forumul Tinerilor din Romania, va organiza cea de-a patra editie a Aspen Junior Seminar. Programul isi propune sa reuneasca 20 de tineri cu varsta cuprinsa intre 20 si 24 de ani, activi in mediul academic şi de voluntariat, cu potential demonstrat de leadership si spirit de initiativa civica. Seminarul ofera participantilor un spaţiu neutru de dialog şi interactiune, in care au oportunitatea de a-si expune si chestiona propriile convingeri.

Seminarul este construit in jurul metodei Aspen, dezvoltata pe parcursul a 60 de ani si utilizata in cadrul tuturor programelor de leadership ale Institutului Aspen Romania. Abordand texte clasice si reflectii filozofice ale unor autori precum: Thomas Hobbes, Jean-Jacques Rousseau, Fareed Zakaria, Nelson Mandela, George Orwell, Aristotel, Andrei Plesu, Vaclav Havel sau Platon, seminarul deschide cadrul pentru un dialog informal si critic pe teme de interes ale societatii actuale cum ar fi: identitatea individuala si pluraritatea valorilor in societate, raportul individ-comunitate, responsabilitatea si asumarea rolului de leader. Potentialul individual al participantilor, preocuparea fata de realitatile societatii din care fac parte, pasiunea şi curiozitatea acestora, sustinute de interventia moderatorilor Aspen, vor contribui la succesul si impactul seminarului.

Sunt eligibili tinerii intre 20 si 24 de ani (inclusiv), cu realizari academice exceptionale, precum si cu un istoric semnificativ de activitati de voluntariat in sectorul academic, nonprofit si nu numai.

Persoanele interesate sa aplice sunt rugate sa trimita dosarul de candidatura complet, pana pe data de30 iulie, catre Catalina Rata, AIR Leadership Programs Officer, pe adresa de e-mailcatalina.rata@aspeninstitute.ro . Dosarul trebuie sa contina urmatoarele documente, in limba romana, in format PDF:

–    O scrisoare de recomandare, din partea unei persoane familiarizate cu parcursul personal şi profesional al candidatului, care sa indice compatibilitatea acestuia cu programul propus.
–      Un eseu de  aproximativ 500 de cuvinte, care sa raspunda intrebarii: Care este importanta leadershipului bazat pe principii etice in dezvoltarea societatii?
–      CV-ul candidatului, care sa evidentieze implicarea academinca, civica si activitatile de voluntariat ale acestuia.

Costurile aferente Seminarului (cazare, masa, materiale de lectura) vor fi suportate de catre organizatori, urmand ca participantii sa isi acopere costurile de transport. Programul se va desfasura pe teritoriul Romaniei, iar limba de lucru va fi limba romana.

Experienta Seminarului Aspen, dincolo de a oferi absolventior un spatiu de reflectie si revizuire a valorilor care le ghideaza deciziile, reprezinta o oportunitate de dezvoltare profesionala, o calatorie intelectuala si o provocare personala. Toate acestea pot conduce catre o schimbare de perspectiva in viziunea viitorilor leaderi asupra comunitatii din care fac parte si a rolului de agenti ai schimbarii pe care si-l pot asuma in societate.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© Delegat de tineret la Organizația Națiunilor Unite