Bucharest, Romania
0742553706 / 0766347063
office@unyouthdelegate.ro

Andrada și Aurelian vă prezintă Delegații de Tineret ai României la Uniunea Europeană

Andrada și Aurelian vă prezintă Delegații de Tineret ai României la Uniunea Europeană

 

Date de contact

Maria F. Cristea – Tel.: +40 724 307 612; E-mail: mariafrancesca.cristea@gmail.com

Artiom Radu – Tel.: +40 737 771 246


Prezentare Delegați la UE

Maria Francesca Cristea

Sunt studentă la Facultatea de Științe Politice a Universității București, secția Relații Internaționale și Studii Europene. Activitatea mea de voluntariat a început încă din clasa a 9a concretizându-se în 9 conferințe internaționale Model United Nations, în 9 luni de predare a limbii engleze copiilor proveniți din familii defavorizate prin Fundația Shakespeare School, 3 proiecte Erasmus+ (Lituania- Proiect pe comunicare nonverbala; Polonia- Proiect despre istoria medievală și Germania- Proiect pe Științe Politice), culminând în clasa a 12a cu oportunitatea de a fi speaker din partea României în cadrul proiectului Euroscola. Dorind să aduc un impact real societății, am decis să mă alătur Asociației Studențești “Voluntari pentru Idei și Proiecte”, unde am organizat în primul an singura școală de vară gratuită pe tematica relațiilor internaționale “Global Research Summer School”, urmând ca în al doilea an să devin Managerul de Online al acestei asociații, coordonând o echipă de 19 tineri dedicați ideilor lor inovative. Tot în al doilea an, am fost inclusă în programul de bursă al Fundației Konrad Adenauer Shiftung, program care caută să dezvolte tinerii care au dovedit implicare activă în societate și cunoștințe în domeniul științelor politice. Experiența profesională a prins contur prin trei programe de internship la Camera de Comerț și Industrie România-Turkmenistan, Institutul Aspen și Administrație Prezidențială. Alături de partenerul meu, voi reprezenta liantul imparțial dintre tinerii din România și autoritățile naționale, cât și cele europene.

Artiom Radu

Sunt student la Facultatea de Drept a Universității din București. Voluntar la Asociația Pro Democrația, Federația VOLUM (pentru proiectul Școala de voluntariat) și Fundația Tineri pentru Tineri (Focal Point in Charge pentru Y-PEER România). În 2016 am participat la programul Promotori pentru democrație europeană, ediția a II-a desfășurat de Biroul de Informare a Parlamentului European în România. Am fondat Clubul European din Liceul Jean Monnet, în cadrul căruia am coordonat mai multe proiecte municipale cu tematică europeană. Din 2016 fac parte din programul Young European Ambassadors, care are scopul de a promova oportunităților UE printre tinerii din statele Parteneriatului Estic. În calitate de Delegat de Tineret la UE pe perioada deținerii de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene îmi propun să aduc cât mai mulți tineri mai aproape de Uniunea Europeană, de insitituțile acesteia și de rolul României în acest mandat.


Programul „Delegat de tineret al României al Uniunea Europeană”

Programul în cauză este organizat de Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul ministrului delegat pentru Afaceri Europene, și Ministerul Tineretului și Sportului.
Derulat în marja Președinției României la Consiliul Uniunii Europene, programul are ca obiectiv implicarea directă a tinerilor în activitățile ocazionate de acest moment cu importanță deosebită în parcursul european al țării noastre. Inițiativa vine în sprijinul tinerilor cetățeni dinamici și dornici de a promova valorile europene, prin oferirea posibilității de accesare a informațiilor cunoscute la nivel european privind problematica de tineret, de a se implica în pregătirea și exercitarea Președinției României la Consiliul Uniunii Europene, dar și de a cunoaște mai bine instituțiile și procesul decizional european.
Dintre oportunitățile oferite de programul „Delegat de Tineret la Uniunea Europeană” menționăm: implicarea în pregătirea și exercitarea Președinției României la Consiliul Uniunii Europene promovând acest proiect de importanță majoră pentru întreaga societate românească, posibilitatea de a reprezenta intereselor tinerilor din România în cadrul unor întâlniri organizate la nivel European și posibilitatea de a interacționa cu specialiști din România și din străinătate.


 

 

© Delegat de tineret la Organizația Națiunilor Unite