București, România
+40787695055 / +40772058224
office@unyouthdelegate.ro

Experiența voluntarilor UNYD (2) – Alexandra Irina Pînzariu

Experiența voluntarilor UNYD (2) – Alexandra Irina Pînzariu

A fost o experiență de voluntariat utilă și inedită, care m-a ajutat să descopăr mai multe despre programele guvernamentale, despre cum anume să generezi impact și conținut calitativ – Alexandra Irina Pînzariu


Ulterior finalizării studiilor în Relații Internaționale în Marea Britanie, Alexandra Irina Pînzariu a revenit în România din dorința de a genera proiecte sustenabile cu efecte sociale pozitive și s-a implicat în calitate de cetățean (pro)activ în varii proiecte educaționale care își propun să acționeze și să inspire autentic. Îi place să viseze și să acționeze, să conecteze oamenii și să creeze sinergii prin facilitare comunitară-antreprenorială. Alexandra s-a remarcat ca un bun organizator de activități, ca un voluntar implicat, dornic să ajute cât mai mult, și ca un expert în promovarea programului în social media.


Alexandra – un voluntar esențial pentru Delegații de tineret la ONU – ne povestește despre experiențele ei alături de program: 

<< Am auzit sau am vrut să aud undeva această sintagmă ‘’Volunteering is an outburst of the soul.’’ și am reușit în acel moment să găsesc explicația-mi la nevoia de a investi o părticică din timpul și energia mea unor cauze – misiuni cu care rezonez.

Una dintre acestea este programul Delegat de Tineret al României la ONU, o inițiativă – ajutătoare necesară României în demersul de a promova viziunea tinerilor români la ONU și a adresa problematicile cu care aceștia se confruntă, atât local, cât și internațional.

Am aflat de Programul Delegat de Tineret la ONU încă din anul 2012 și am fost o susținătoare a acestuia, din umbră. Ulterior, am decis să mă implic (pro)activ și să mă alătur echipei mandatului din anul 2016-2017 formată din Denisa Bratu și Gabriel Uifălean, fiindcă am rezonat cu conceptul programului și am vrut să mă familiarizez cu activitățile ONU, politicile sociale și de tineret, responsabilizarea civică a tinerilor, mai ales fiindcă sunt pasionată și am studiat Relații Internaționale. A fost o experiență de voluntariat utilă și inedită, care m-a ajutat să descopăr mai multe despre programele guvernamentale, despre cum anume să generezi impact și conținut calitativ. Este cel de-al treilea mandat consecutiv ca membru al echipei și în continuare sunt de persoanele cu inițiativă pentru România și la nivel global pe care am avut ocazia să le întâlnesc. Îmi doresc ca pe termen lung să reușesc să îmi clădesc la rându-mi o carieră diplomatică orientată către soluții și rezultate de dezvoltare economico-socială viabile și sustenabile, contribuind astfel la #experiențaUNYDRO #MeetTheUNYDROTeam

Recomand această experiență de voluntariat atât din punct de vedere profesional, educațional cât și personal! Vei lucra și învăța alături de o echipă de tineri vizionari și încrezători în acțiune pentru o Românie mai bine reprezentată și mai vizibilă pe scena internațională. Ai toate motivele! Tu ce mai aștepți? Aplică acum 👉   http://unyouthdelegate.ro/selectie-voluntari-unyd-2018-2019/ >>.

Aici poate fi accesată următoarea declarație a voluntarilor UNYD:  http://unyouthdelegate.ro/experienta-voluntarilor-unyd-3-horatiu-lupea/

 

@2020 Delegații de Tineret ai României la ONU