Future Leaders Exchange (FLEX)

Future Leaders Exchange (FLEX)

Suntem bucuroși să anunțăm că aplicațiile pentru programul FLEX sunt deschise!

Dacă ești în clasa a IX-a, a X-a sau a XI-a și ești născut între 15 Iulie 2005 și 15 Iulie 2008, iar următorul an de liceu ai vrea sa îl petreci în SUA trăind împreuna cu o familie gazdă de americani, atunci programul FLEX este pentru tine!

Ce este FLEX?

Programul FLEX a fost creat de Congresul Statelor Unite în 1992 iar acum se află în cel de-al 30 lea an de existență. În tot acest timp a oferit burse pentru peste 29.000 de liceeni din Europa, Eurasia și Asia Centrală. Programul presupune un an întreg de schimb de experiență pentru tinerii liceeni, în Statele Unite ale Americii. Obiectivul programului este să promoveze înțelegerea reciprocă între cetățenii Statelor Unite și țările din regiune, pentru ca liceenii să învețe mai multe despre SUA și să le prezinte americanilor țările lor de origine. În 2022-2023, aproximativ 1000 de liceeni vor învăța în SUA în cadrul programului FLEX. Fiecare bursier va locui timp de un an de zile ca membru al unei familii americane și va studia într-un liceu american.

Obiectivul programului este să promoveze înțelegerea reciprocă între cetățenii Statelor Unite și țările din regiune, pentru ca liceenii să învețe mai multe despre SUA și să le prezinte americanilor țările lor de origine. Fiecare bursier va locui timp de un an de zile ca membru al unei familii americane și va studia într-un liceu american. Familiile gazdă sunt selectate de către program, bursierii neputând interveni asupra acestei selecții, neputând alege familia gazdă sau orașul în care vor locui.

Asigura-te ca te încadrezi în criteriile de selecție, afișate în secțiunea de selecție:

  • Trebuie să fii născut în intervalul 15 Iulie 2005- 15 Iulie 2008 și să fii elev în clasa a IX-a, a X-a sau a XI-a la momentul trimiterii aplicației. Aceste două condiții sunt cumulative și nu se pot face absolut deloc derogări.
  • Ai o situație academică bună sau excelentă (nu există o medie minima obligatorie cerută de program).
  • Ai studiat anterior limba engleză și demonstrezi abilități de folosire a limbii engleze la momentul aplicației.
  • Îndeplinești criteriile privind obținerea vizei SUA ce pot fi verificate online.
  • Ești cetățean român și poți obține un pașaport în țara de origine. Aplicanții pot deține și o altă cetățenie, dar cea română este obligatorie.
  • Nu ai stat în SUA pentru 3 sau mai multe luni în ultimii 5 ani.
  • Nu ai emigrat deja în SUA și nu plănuiești să emigreze.

Aplicațiile se vor închide pe data de 13 Octombrie, asa că nu ezita să aplici, accesând site-ul următor: https://ais.americancouncils.org/flex !

Surse: https://americancouncils.ro/programe/flex/descriere/