Ghid “Justiția pentru Tineri: familie, muncă, litigii”

Ghid “Justiția pentru Tineri: familie, muncă, litigii”

Problemele cu care tinerii se confruntă în familie, la muncă și chiar în litigii reprezintă una dintre cele mai mari provocări ale generației noastre, iar înțelegerea acestora presupune găsirea unor soluții pertinente pentru combaterea efectelor pe care le au asupra noastră.

În perioada martie-iunie 2022, echipa noastră propune un nou proiect, și anume ”Justiția pentru Tineri: familie, muncă, litigii”. Acesta are ca obiectiv elaborarea un ghid practic pentru tineri, pe care să-l consulte de fiecare dată când au întrebări legate de sistemul de justiție. Ghidul va fi compus după tiparul nevoilor identificate în consultarea lansată în mediul online. În aceeași măsură, am lansat un apel către avocați pentru a putea centraliza și problemele cu care s-au întâlnit ei în instanță și în practică legate de tineri.

Dacă ești interesat de această problematică, poți contribui la compunerea ghidului prin completarea formularului din descriere, ce are ca scop colectarea de date privind nevoile tinerilor la sistemul de justiție,  dificultățile întâlnite de-a lungul timpului, accesul acestora la justiție.

Totodată, întrebările des întâlnite, cum ar fi: Cum poți accesa justiția?, Ce trebuie să știi înainte de a semna un CIM?, Cum arată o cerere de ajutor public judiciar?, Cum este organizată o instanță? își pot găsi răspunsul în cadrul celor două webinarii găzduite de juriști specializați pe domeniile de muncă, familie, fiscalitate și acces la justiție.

Completează formularul pănă pe data de 7 aprilie, ora 23:59 : https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfWsFct-Cpftk9LKCIhoWtnZ-zLJaKtdvot0k7i5KdmhKeoJw/viewform

Le mulțumim partenerilor noștri: Baroul Iași, Rotaract Iași, UN Youth Cluj, Consiliul Tinerilor din România, Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România, Uniunea Studenților din România.