Bucharest, Romania
0742553706 / 0766347063
office@unyouthdelegate.ro

Intervenția noastră în cadrul CSocD, ONU, Februarie 2015

Intervenția noastră în cadrul CSocD, ONU, Februarie 2015

Discursul nostru in arena ONU – cateva idei despre educatie si piata muncii, antreprenoriat si implicare civica “pe bune”

Pe 6 februarie, am prezentat pledoaria in numele tinerilor din Romania, in cadrul Comisiei pentru Dezvoltare a ONU.

Am pus in discutie cateva dintre chestiunile care ne preocupa atat pe noi cat si pe asociatiile, structurile de tineret, sau pe alti tineri de oriunde din tara, care au raspuns invitatiei noastre de a gandi impreuna care sunt aspectele importante pentru generatia tanara din Romania anului 2015.

Ne-am propus clar un lucru – sa nu fim niste voci care doar identifica problemele tinerilor si solicita statelor membre sa le rezolve urgent. Atat cat ne-am priceput, am incercat sa oferim solutii sau abordari care pot raspunde macar partial provocarilor actuale, ne-a facut placere sa oferim exemple de buna practica de acasa si am tinut sa facem explicit faptul ca responsabilitatea e impartita intre stat si societatea civila – intotdeauna.

Mai sunt multe de spus pe aceste subiecte, sapte minute nu sunt niciodata suficient de incapatoare. Totodata, pledoariile din arenele formale au adesea nevoie sa fie mai insufletite si mai energice, asa cum vorbim cu cei apropiati atunci cand suntem convinsi de ceva. Si ar mai fi un lucru, pe care l-am mai spus: discursurile au limitele lor, caci lucrurile se intampla pe teren, nu in sala de conferinte.
Dar daca nu le discutam inainte si nu le gandim o data si inca o data, rezolvarile nu apar de la sine.

Intreaga sesiune de lucru e disponibila pe canalul ONU, unde se pot vedea si interventiile celorlalte delegatii: http://bit.ly/1KYZaIu

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© Delegat de tineret la Organizația Națiunilor Unite