Raportul Consultării 2022

Raportul Consultării 2022

Anual, Delegații de Tineret desfășoară o consultare națională cu tinerii români pentru a putea înțelege și, în aceeași măsură, actualiza nevoile, dorințele și ideile pe care acești tineri doresc să le dea mai departe către decidenții naționali, europeni și internaționali. Luând în considerare schimbările substanțiale din ultimii ani, precum doi ani de pandemie, un război în statul vecin, învățământul online și dezastrele climatice,  am considerat necesar să îi întrebăm direct pe tineri ce își doresc și cum putem să le ducem mesajul mai departe. 

Anul acesta, proiectul reprezentativ al Programului de Delegați la ONU, Bringing the UN Back Home, a avut ca scop diseminarea informațiilor despre ONU și despre Agenda 2030 către tineri, în paralel desfășurând consultarea. Pe lângă atelierele care s-au axat pe cele 17 obiective, respondenții au completat formularul înainte de a lua parte la acestea, tocmai pentru a putea analiza realistic subiectele pe care trebuie să ne concentrăm.

Printre regiunile prezente s-au numărat: Alba, Botoșani, Cluj-Napoca, Craiova, Deva, Hunedoara, Iași, Ploiești, Roman, Sibiu, Timișoara și Vaslui.  În cadrul consultării, ne-am folosit și de mijloace online pentru a ajunge la cât mai mulți tineri și pentru a obține date cât mai complexe și care să reflecte ideile tinerilor români. 

 Chestionarul s-a axat pe mai multe paliere, și anume, tinerii în raport cu sustenabilitatea, cu pandemia și cu războiul. Consultarea a avut loc în două etape, atât fizic, în orașele menționate anterior, cât și în mediul online, prin intermediul formularului, care a avut 371 de respondenți, cu media de vârstă fiind de 18 ani. 

Misiunea noastră este de a aduce o contribuție reală la identificarea, în forma unui raport, a nevoilor tinerilor din România, iar răspunsurile primite prin intermediul platformei au jucat un rol fundamental pentru împlinirea scopului nostru. 

Suntem motivați ca prin acest raport să putem aduce priorități și analize concrete, să putem pune nevoile tinerilor pe primul loc.

Puteți consulta raportul aici