Recrutăm voluntari!
Anamaria Lăzăruc și Alexandru Drăghia, recent desemnați Delegați de Tineret ai României la ONU în cadrul mandatului 2022-2023, organizează un proces de selecție pentru echipa de voluntari ai programului, în perioada 14 – 24 februarie 2023. Tinerii cu vârste cuprinse între 16 și 28 de ani sunt invitați să aplice, pentru a se alătura unor inițiative menite să promoveze activ pilonii sustenabilității în societatea românească.
Profilul voluntarului Delegaților de Tineret ai României la ONU mizează pe o serie de repere precum o experiență civică relevantă, cunoașterea problematicilor de tineret și abilități dinamice, adaptate la contextul social actual. Voluntarii vor contribui prin realizarea de materiale, proiecte, demersuri și campanii în mediul online la promovarea Agendei 2030 și a obiectivelor de dezvoltare durabilă în rândul tinerilor din România.
Voluntarii Delegaților de Tineret ai României la ONU vor deveni beneficiari ai unor experiențe de formare și ai unor multiple oportunități corelate cu activitățile programului. De asemenea, contribuția adusă la promovarea valorilor și țelurilor Organizației Națiunilor Unite în rândul generației tinere din România va fi recompensată printr-un certificat de voluntariat. Pentru a te înscrie în cadrul procesului de selecție, accesează acest link: Selecție pentru echipa de voluntari a Delegaților de Tineret ai României la ONU, mandatul 2022-2023 (google.com)
1. Manager de comunicare
a) Social Media Officer*:
- Elaborează și implementează un plan editorial pentru paginile de social media și site-ul programului în conformitate cu obiectivele departamentului;
- Identifică parteneriate și colaborări media, contribuind și la realizarea materialelor necesare (comunicate de presă, interviuri etc.);
- Manageriază prezența în mediul online a Delegaților (Facebook, Instagram, website, Youtube, website).
b) Graphic Designer*:
- Propune și realizează materiale grafice (afișe, pliante etc.) și mesaje destinate comunicării interne sau celei externe.
c) Copywriter*
- Creează descrieri pentru postări;
- Redactează documente interne și comunicate de presă;
- Concepe noi metode de promovare în mediul online alături de membrii echipei
*Pentru aplicanții pe aceste poziții, vom avea în vedere și un portofoliu sau o experiență notabilă în anumite aplicații sau în social media (Canva, Adobe Photoshop, Adobe Lightroom, Adobe Illustrator, Corel Draw, Adobe Premiere etc.), cunoștințele de web design fiind un avantaj.
3. External Affairs Advisor
- Sprijină delegații în realizarea de noi parteneriate;
- Sprijină delegații în realizarea de consultări și menținerea dialogului cu organizațiile de tineret și studenți;
- Sprijină delegații în menținerea contactului cu instituții partenere;
- Sprijină delegații în organizarea de evenimente cu terți;
Profilul voluntarului
- Tânăr cu vârsta cuprinsă între 16-28 ani;
- Experiență în activități de voluntariat, cu precădere în unul dintre domeniile vizate de pozițiile menționate anterior;
- Bune abilități de comunicare orală și scrisă;
- Limba engleză la nivel mediu-avansat;
- Gândire critică;
- Lucrează bine în echipă;
- Oferă atenție la detalii;
- Are time management eficient;
- Prezintă interes pentru activitatea Organizației Națiunilor Unite;
- Bună cunoaștere a instrumentelor Microsoft Office;
Alocare de timp necesară
- Minim 5 ore/săptămână, pentru cel puțin 11 luni (Martie 2023– Ianuarie 2024). Candidații care pot asigura o prezență constantă pe teritoriul României în perioada programului de voluntariat vor avea un avantaj.
Tip contract
- Contract de voluntariat în baza Legii nr. 78/2014, pe baza căruia vei primi un certificat de voluntariat ce va recunoaște activitatea de voluntariat ca experiența profesională.
Modalitatea de aplicare
- Te rugăm să completezi următorul formular până pe data de 24 februarie, ora 23:59: Selecție pentru echipa de voluntari a Delegaților de Tineret ai României la ONU, mandatul 2022-2023 (google.com)
- În cadrul formularului, se va solicita încărcarea unui CV și o scrisoare de motivație.
- În cazul în care vei intra printre finaliștii procesului de selecție, vei participa la un interviu online. Vom stabili data și ora online, prin comun acord.
Calendarul procedurii de selecție
- Perioadă de înscrieri: 14 – 24 februarie 2023;
- Evaluarea candidaturilor primite: 27 – 28 februarie;
- Programarea și susținerea interviurilor: 1 – 3 martie 2023;
- Anunțarea rezultatelor finale: 6 martie 2023.
_______________________________________________________________________
Cu ce venim noi?
- Contexte de învățare și oportunități de implicare pentru ca tu să devii unul din oamenii care vor contribui la dezvoltarea programului „Delegat de Tineret la Națiunile Unite”;
- Un mediu flexibil, în care vei avea ocazia să înveți multe lucruri noi, să-ți asumi responsabilități și să implementezi idei;
- Oportunitatea de a participa la evenimente cu tematică internațională și a cunoaște oameni ce activează în mediul non-guvernamental și guvernamental din România (dezvoltarea networkingului personal);
- Dialog cu factorii decizionali;
- Recunoașterea activității tale de voluntariat prin oferirea unui certificat la finalul stagiului, care să includă competențele dezvoltate și cunoștințele acumulate.
Cu ce vii tu?
- Dorință de a lucra în folosul tinerilor români și de a contribui la consolidarea și extinderea programului;
- Implicare activă în dezvoltarea programului;
- Idei, proiecte și mult entuziasm;
- O viziune coerentă asupra conceptului de sustenabilitate;
- Interes față de soluționarea problemelor stringente cu care se confruntă tinerii în contextul autohton.
________________________________________________________________________
Atenționare GDPR
Delegații de Tineret ai României la ONU din mandatul 2022-2023, Anamaria Lăzăruc și Alexandru Drăghia, se angajează în a nu oferi niciunei terțe persoane acces la date confidențiale aferente celor care se înscriu la acest program de voluntariat. Totodată, delegații vor păstra datele pe unități de stocare personale, în medii securizate, și vor folosi informațiile în cauză doar pentru a evalua candidații pentru posturile de voluntar, pentru a atesta că datele aparțin unei persoane reale, pentru a contacta candidații, pentru a elabora un raport general privind procedura de selecție și pentru a dovedi, dacă este nevoie, că activitatea de recrutare a avut loc. Candidații pot cere ca datele lor personale să fie șterse; cererile pot fi trimise la adresa de e-mail office@unyouthdelegate.ro .