București, România
+40743535927 / +40727245446
office@unyouthdelegate.ro

„Rețeaua de Inițiativă a Adolescenților”

„Rețeaua de Inițiativă a Adolescenților”

Forumul Tinerilor din Romania în parteneriat cu UNICEF România lansează Rețeaua de Inițiativă a Adolescenților, un proiect care își propune să creeze cadrul necesar pentru ca adolescenții să devină parte din procesul de luare a deciziilor în clogo_mic_unicefomunitatea în care trăiesc.

Care sunt principalele obiective ale proiectului?

  • dezvoltarea unei rețele de adolescenți implicați în comunitățile din care fac parte;
  • creșterea capacității de advocacy a adolescenților din cele 5 comunități;
  • creșterea abilităților adolescenților implicați în management de proiect, public speaking și facilitare grafică.

Unde se va desfasura proiectul?

București (sector 4), Cluj-Napoca, Iași, Constanța și județul Bacău.

Cine sunt participanții?

Adolescenți cu vârsta cuprinsă între 14-18 ani, din București (sector 4), Cluj-Napoca, Iași, Constanța și Bacău, care doresc să își dezvolte abilitățile de participare la procesul de luare a deciziilor din localitatea în care trăiesc.

Cum poti deveni membru al Retelei de Initiativa a Adolescentilor?

Etapa 1:

  • înscrierea în cadrul apelului de candidaturi: 22 iunie – 3 iulie.
  • selecția și anunțarea membrilor admiși în cadrul Rețelei de Inițiativă a Adolescenților: 6 – 10 Iulie.

Etapa 2:

  • inițierea programului de creștere a capacității de advocacy a adolescenților prin furnizarea unui program de formare intensiv în domenii cheie (management de proiect, public speaking, facilitare grafică) – 5 zile de training (final luna august – început septembrie – perioada exacta urmează să fie confirmată de către organizatori).
  • participarea în cadrul conferinței Active Talk a adolescenților care au finalizat programul de formare (final luna septembrie).

Etapa 3:

  • implicarea directă a adolescenților, membrii în cadrul Rețelei de Inițiativă a Adolescenților, în procesul de luare a deciziilor la nivel local (mese rotunde cu autoritățile locale) și național (consultări cu MTS) – septembrie 2015 – martie 2016. Toti adolescenții implicați în programele derulate în cadrul Rețelei de Inițiativă a Adolescenților vor avea pe tot parcursul implementării proiectului sprijinul specialiștilor din cadrul Centrelor de Resurse pentru Adolescenți dezvoltate de UNICEF România în București (sector 4), Cluj-Napoca, Iași, Constanța, Bacău.

Inscrierile se fac la adresa de email : reteauadeinitiativa@gmail.com

Informații suplimentare cu privire la apelul de candidaturi și regulamentul de participare pot fi obținute la tel. 0769 342 552 sau prin e-mail: reteauadeinitiativa@gmail.com, persoana de contact Octavia Adam, asistent de proiect.

 

Puteti descarca formularul de inscriere de aici.

Mai multe informații cu privire la proiect și la activitățile pe care le derulăm pot fi găsite accesând: www.adolescenteen.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.