Bucharest, Romania
0742553706 / 0766347063
office@unyouthdelegate.ro

Unitatea Asistență pentru Dezvoltare din cadrul MAE caută stagiari

Unitatea Asistență pentru Dezvoltare din cadrul MAE caută stagiari

Unitatea Asistenţă pentru Dezvoltare (10428082_339354789593761_3426769444934340315_nUAsD) accepta candidaturi voluntare pentru stagii de pregătire internă în cadrul UAsD. Sunt asteptate, în principal, candidaturile persoanelor interesate de domeniul asistentei pentru dezvoltare, care deţin expertiză sau experienţă în organizarea de evenimente, au o foarte bună cunoaştere a limbii engleze şi o bună cunoaştere a Word-ului şi a Excel-ului. Persoana/ele selectate pentru acest stagiu urmează a lucra în cadrul UAsD în regim de voluntariat.
Cine poate deveni stagiar?
 
UAsD acceptă în stagiu studenţi sau proaspeţi absolvenţi cu studii specializate în domeniu, care demonstrează un interes crescut pentru domeniul cooperării internaţionale pentru dezvoltare, în special ai programelor masterale din cadrul facultăţilor de profil.
Cum te poţi înscrie la un stagiu de pregătire în cadrul UAsD?
Persoanele interesate de efectuarea unui stagiu de pregătire în cadrul UAsD sunt rugate să trimită un mail în acest sens pe adresa uasd@mae.ro, anexând, totodată, un CV actualizat, în limba română, o scrisoare de intenţie, precum şi o scrisoare de recomandare. În cazul existenţei mai multor candidaturi pentru aceeaşi perioadă de stagiu, UAsD va selecţiona stagiarul pe baza unui interviu.
Notă: Conform procedurilor MAE, persoana/ele selectate pentru a participa la un stagiu intern de pregătire în cadrul UAsD vor trebui să prezinte în cel mai scurt timp următoarele documente adiţionale faţă de cele menţionate mai sus:
        –       O cerere;
–       O scrisoare de recomandare;
–       O adeverinţă care să ateste calitatea de student masterand sau o copie după diploma atestând absolvirea celui mai înalt nivel de studii menţionat în CV.
Ce presupune un stagiu de pregătire internă în cadrul UAsD?
Stagiarii UAsD lucrează, în cadrul direcţiei, sub îndrumarea unui coordonator, participând la: elaborarea de documente interne specifice activităţii diplomatice; elaborarea de documente aferente asistenţei pentru dezvoltare şi ajutorului umanitar; organizarea şi participarea la reuniuni, programe de training şi seminare organizate/finanţate de UAsD; realizarea de traduceri, grafice şi raportări.
Alte precizări
La finalul stagiului, stagiarii primesc o adeverinţă de practică.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© Delegat de tineret la Organizația Națiunilor Unite