București, România
+40787695055 / +40772058224
office@unyouthdelegate.ro

Alumni ai programului

Din rețeaua delegaților din tineret ai României la ONU fac parte următoarele persoane:

2017 / 2018 Ioana Covei și Vlad Măcelaru

Ioana Covei: „Anul acesta am absolvit masterul de Cultură și politică în context european și internațional la Facultatea de Litere a Universității București, unde urmasem și studiile de licență, specializarea Studii Europene.

Pentru mine cea mai importantă experiență formatoare au fost (și sunt) dezbaterile academice, o metodă de educație non-formală care mi-a dat prilejul să lucrez cu tineri din peste 15 țări și să-i ajut să devină mai persuasivi, dar și mai bine informați și mai deschiși la puncte de vedere diferite.

În ultimii ani am avut ocazia să lucrez cu ONG-uri și persoane care activează în domeniul drepturilor omului și îmi propun ca pe parcursul acestui mandat să contribui la proiecte care să îi facă vizibili și să le dea cuvântul tinerilor care, din cauza diverselor inechități, rareori au ocazia să își facă vocea auzită”.

 

 

Vlad Măcelaru:  Sunt  absolvent de business și management al Fontys University of Applied Sciences din Olanda, care mi-a oferit oportunitatea unei perioade  de 6 luni  de studii în Tokyo. Experienţa din străinătate m-a împins să fiu curios şi pasionat de tehnologie, însă nu m-a împiedicat să mă întorc cu gândul spre casă.

La terminarea studiilor am devenit voluntar al Ligii Studenţilor Români în Străinătate, unde am oferit sprijin prin proiectele de mentorat pentru tinerii ce vor să studieze în Europa. În prezent sunt stabilit în Bucureşti, unde îmi canalizez energia pentru a găsi şi aduce împreună oamenii ce susţin şi contribuie la proiecte IT si de tineret.

Sunt interesat in mod special de educaţie si tehnologie, îmi doresc să am un impact şi să le zâmbesc oamenilor prin informaţie şi deschidere

 

 

2016 / 2017 Denisa Bratu și Gabriel Uifălean

Denisa Bratu: Am absolvit Facultatea de Litere, Departamentul Studii Culturale, Specializarea Studii Europene, Universitatea din București, perioadă în care am descoperit beneficiile voluntariatului și rezultatele remarcabile alogo8duse de reunirea unui grup de persoane care împărășesc țeluri comune.

În prezent sunt studentă în cadrul masterului de Management și Guvernare, Facultatea de Științe Politice, Școala Națională de Studii Politice și Administrative, iar interesul meu pentru realitățile globale m-a făcut să dezvolt o preocupare intensă pentru domeniul dezvoltării internaționale, a diplomației multilaterale, precum și pentru mecanismele care pot produce schimbări pozitive la nivelul societății.

 

 

 

Gabriel Uifălean: Am studiat Relații Internaționale și Studii Europene în cadrul Facultății de Istorie si Filosofie a Universității Babeș Bolyai din Cluj Napoca, atât la nivel licență cât și la nivel de masterat. În acest timp mi-a dezvoltat o pasiune pentru voluntariat în cadrul ONG-urilor studențești și a evenimentelor la nivel local.

Fiind interesat de procesellogo5e interne din cadrul unei organizații, relațiile dintre membri, pregătirea și motivarea lor, am urmat un al doilea masterat în domeniul Managementului Resurselor Umane, la Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor din cadrul aceleași universități.

Participarea în cadrul programului Delegat de Tineret al României la ONU o văd ca pe o nouă oportunitate de a aduce o schimbare pozitivă în societate, în special de a avea un impact în viața tinerilor.

 

2015 / 2016 David Timiș și Anca Agachi

 

David Timiș este absolvent al University of Glasgow din MarPassport Photoea Britanie unde a studiat business și management, limba germană, limba franceză, filozofie și istoria artei și EM Strasbourg din Franța, unde a studiat management-ul european și integrarea europeană printre alte 20 de cursuri. De asemenea, David a avut oportunitatea să primească două burse de studiu, una în India și una în China, pentru studierea limbilor și culturilor țărilor menționate anterior. Experiența sa de muncă este una globală acesta având șansa să lucreze sau să facă voluntariat în nu mai puțin de 8 țări, atât din Europa cât și din Asia. A activat în domenii foarte variate, de la ONG-uri precum AIESEC, LSRS sau Rotaract, la organizații internaționale precum Consiliul Europei, până să ajungă în industria FMCG, în care lucrat pentru Mars în Marea Britanie și L’Oréal în România. Una dintre cele mai mari pasiuni a lui David în afara vieții profesionale este public speaking-ul, iar în timpul liber îl găsim cel mai probabil la un eveniment de networking.

 

 

Anca Agachi are 22 de ani și este absolventă a promoției 2015 a Facultății de Istorie din cadrul Universității București, secția Relații Internaționale și Studii Europene, și studentă în anul III la Academia de Studii Economice din București, Facultatea de Relații Economice Internaționale cu predare în limba engleză. Anca s-a implicat în activități menite să completeze și dezvolte background-ul său în aria relațiilor internaționale.

 

La nivel internațional,BERT2101 Anca a avut oportunitatea de a beneficia de o bursă de studiu a limbii ruse la Institutul ”A.S.Pușkin” din Moscova și un program de pregătire în afaceri europene la Bruxelles, fiind și o participantă entuziastă la simulările mecanismelor ONU (MUNs). La nivel național, a luat parte la activități de voluntariat, un proiect drag ei fiind predarea limbii române copiilor din centre de plasament prin programul Ajungem Mari, a participat la școli de vară sau organizarea de campionate de debate și a lucrat ca intern pentru diverse instituții sau companii.

Marile ei pasiuni rămân diplomația și lumea relațiilor internaționale, și în special securitatea globală/zona studiilor de securitate.

 

 

2014 / 2015 – Luca Ciubotaru și Bianca Dragomir1497597_700572576690991_1888419335193042829_n

 

Luca Ciubotaru, 24 de ani, este absolvent al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași unde a absolvit cursurile Facultății de Drept și al Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor – Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, beneficiind în timp studiilor de o bursă de studiu la Universitatea Paris 13.

În perioada studenției, Luca a fost implicat în reprezentarea studenților, în mișcarea studențească, și în diverse activități de voluntariat (Teach for Romania, președinte ELSA Iași 2012/2013, Rotaract). Pentru a duce reprezentarea studenților la un alt nivel, Luca a fondat în calitate de președinte, alături de alți colegi, Asociația Studenților la Drept (ASD Iași), fiind și reprezentant al studenților în Senatul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Luca a participat la fondarea rețelei European Law Students’ Association Republica Moldova (cu filiale în Chișinău, Cahul, și Bălți). În activitatea sa din ultimii 5 ani, se numără implicarea în diverse experiențe naționale și internaționale (vizite de studiu Parlamentul European, Comisia Europeană, delegat ELSA Internațional la ONU – Consiliul pentru Drepturile Omului de la Geneva), printre care o bursă de studiu la Universitatea Paris 13 Sorbona și rezultate importante la concursuri de procese simulate. Luca a devenit în anul 2014 alumnus al asociației ELSA Iași, și al rețelei „Leaders for Justice” a Fundației Konrad Adenauer.

Absolvent și al unui masterat în Științe penale, în prezent, Luca face parte din grupul de studenți experți în asigurarea calității în învățământul superior la nivel european, prin intermediul ESU (European Students’ Union), și este Consilier al Ministrului pentru Consultare Publică și Dialog Civic.

 

Bianca Dragomir și-a finalizat studiile de licență și master la Școala Națională de Studii Politice și Administrative. Este pasionată de dezbateri academice, cu performanțe remarcabile la nivel național și internațional. Bianca are o amplă experiență în a antrena alți tineri în exercițiul dezbaterii, lucrând ca trainer în România, Iordania, Tailanda, Kirghistan, Irlanda, Turcia. În ultimii ani, a implementat în cadrul ARDOR (Asociația Română de Dezbateri, Oratorie și Retorică) proiecte educaționale pentru studenții din România, dar și pentru tineri din comunități vulnerabile.

 

2013 – 2014 Cosmin Chiriță și Eliza Chirilă

           Cosmin ChiritaCosmin Chiriță este partener-fondator al Youth HUB, expert pe educație nonformală al Forumului Tinerilor din România și trainer freelancer, pe diferite teme din aria abilităților sociale, pentru tineri și adulți.

Cu o experiență de peste 9 ani în voluntariat, în ultimii 6 ani a fost implicat în proiecte, programe și politici de tineret, ca membru sau colaborator al unor organizații de tineret, precum Asociația Tineretul ONU din România, Forumul Tinerilor din România, Clubul Rotaract București Cișmigiu, Asociația POLIS sau membru al Consiliului Consultativ pe Problematici de Tineret, din cadrul Ministerului Tineretului și Sportului.

Ca trainer, Cosmin a livrat până la ora actuală peste 2500 de ore de training pe teme precum leadership, management de proiect, comunicare, cultură organizațională, lucru în echipă și teambuilding, pentru circa 3000 de tineri și adulți. În acest sens colaborează cu entități precum: Centrul de Proiecte Educaționale al Primăriei Municipiului București, Institutul Qvorum, Let’s Do It, Romania!, Uniunea Studenților din România, Clubul Liderii Mileniului Trei ș.a. În același timp, a fost implicat în implementarea și coordonarea diferitor proiecte/evenimente naționale și internaționale, cu și pentru tineri, precum: Conferințele BISMUN, Forumul de la Bruxelles sau Forumul ONG-urilor de la Marea Neagră.

În mandatul 2013-2014, cel în care a activat ca Delegat, alături de Eliza Chirilă, și-a propus, pe lângă activitățile specifice Programului, să contribuie la sustenabilizarea acestuia și la prioritizarea tinerilor pe agenda publică a României.

 

Eliza Chirilă are 23 de ani și este studentă în ultimul anEliza Chirilă la Facultatea de Drept a Universității Româno- Americane. Ariile ei de interes sunt cele legate de drepturile omului, politici publice, tineret, drept internațional și comunicare. Momentan, Eliza este Președinte al Clubului Studenților CS-URA și Vicepreședinte Relații Externe al Uniunii Studenților din România.

Interesul ei pentru zona politicilor publice de tineret și pentru Uniunea Europeană au adus-o în poziția de expert privind dialogul structurat cu tinerii, în cadrul Forumului Tinerilor din România. La Forumul Tinerilor, Eliza coordonează Rețeaua Națională de Ambasadori ai Dialogului Structurat cu TINErii, dar și Caravana Națională cu același subiect. Anterior, Eliza a fost Delegat de Tineret al României la ONU pentru mandatul 2013-2014, dar și reprezentant al României la evenimente precum Parlamentul Tinerilor Francofoni sau Forumul Mondial al Democrației.

 

 

2013 Elena Bunoară și Alexandru Negurici

La momentul selectării ei ca delegat de tineret la ONU, Elena Bunoară avea experiență în proiecte internaționale și de tineret, lucrând deja în proiecte ale Consiliului Europei și cu o serie de ONG-uri, printre care Erasmus Student Network.Experiența de delegat ONU și colaborarea strânsă cu echipa Misiunii Permanente a României pe lângă ONU au determinat-o și încurajat-o pe Elena să își urmeze obiectivul profesional stabilit încă din primul an de facultate, acela de a se alătura corpului diplomatic și consular al României.

Elena este licențiată în științe politice în limba franceză la Universitatea din Bucuresti și a absolvit masterul Security and Diplomacy la SNSPA. Cunoscătoare de limba rusă, s-a specializat pe durata studiilor în problematicile spațiului ex-sovietic.

                                 

Alexandru Negurici are o experiență vastă, de peste 12015 June-20071 ani, în sectorul ONG. A fost membru activ al organizației Crucea Roșie din Suceava timp 5 ani, urmați de o perioadă intensă de 6 ani în AIESEC, cea mai mare organizație internațională condusă de tineri.

Alex a avut diferite roluri în AIESEC, ajungând să gestioneze la nivel național  aria de Resurse Umane și Dezvoltare Organizațională din AIESEC Cehia, fiind ales mai apoi Președinte AIESEC România, unde  și-a dezvoltat entuziasmul pentru performanță și excelență.

La vârsta de 25 de ani, a fost desemnat Delegat de tineret al României la ONU, unde a reprezentat tinerii români în arena globală a Națiunilor Unite. Implicarea în mediul internațional a continuat prin experiențele sale în companii multinaționale din Canada, Belgia și Marea Britanie, unde a lucrat in departamentele de Marketing si Operațiuni.

Aventura sa antreprenorială a început să prindă contur când Alex a devenit manager de filială al unei companii de servicii lingvistice. Pasiunea pentru internaționalism, inovație și analiza așa-numitei “Generații Y” au condus către înființarea propriei companii de consultanță și servicii de traduceri, în ramura industriilor creative, numită Ytranslations: www.ytranslations.com

De asemenea, Alex se implică în Asociația CIVICA din Iași, care, prin proiectele sale, îşi propune să contribuie la dezvoltarea unui dialog real şi structurat între societatea civilă şi autorităţile locale şi centrale, responsabilizarea şi transparentizarea administraţiei, precum şi asigurarea unui cadru pentru implicarea cetăţenească: www.asociatiacivica.ro

 

2011 – 2012  Alexandra Năstase și Bogdan Baciu

Alexandra NastaseAlexandra Nastase este specialist în managementul sectorului public. În ultimii patru ani, a ocupat funcția de analist de politici publice în cadrul Băncii Mondiale, având oportunitatea de a lucra pe proiecte inovatoare pentru modernizarea administrației publice din Romania. În 2011, Alexandra a descoperit responsabilitatea și onoarea de a reprezenta generația sa în cadrul celui mai înalt for politic din lume, Națiunile Unite.

Aceasta experiență a determinat alegerea unei cariere în serviciul public. Alexandra a coordonat activitatea strategica și operationala a Centrului Român pentru Relații Internaționale și Studii de Securitate și a fost cercetător pe politici publice în Europa de Sud-Est. De asemenea, a colaborat cu diverse organizații non-guvernamentale din Europa pe proiecte educaționale și de politici publice. În ceea ce privește implicarea socială, Alexandra este voluntar de când a descoperit de la ce vine prescurtarea de ONG, în urmă cu 10 ani. A facut parte din mai multe organizații non-guvernamentale și continuă să facă parte din câteva retele naționale și internaționale de tineri profesioniști. Alexandra a obținut diploma de licență la Școala Naționala de Studii Politice și Administrative din București și diploma de masterat în Studii de Securitate la Universitatea București. Din septembrie 2015, Alexandra va fi primul român la Blavatnik School of Government, din cadrul universității Oxford, unde va studia politici publice.

Bogdan Baciu a fost nuBogdan Baciumit în același an în care a fost delegat de tineret la ONU – Elevul anului în România la Gala Premiile în educație – organizată de Fundației Dinu Patriciu. Fiind unul dintre cei mai tineri vorbitori ai României la ONU (18 ani), activitățile predominante extrașcolare erau în zona Consiliului Elevilor, Salvați copiii și Crucea Roșie Română.  În prezent, Bogdan Baciu coordonează departamentul de Marketing și PR la Librăriile Humanitas, găsind în carte o nouă sursă de inspirație după experiența diplomatică.

2009 – 2010 Adrian Solcan și Bianca Sârbu

Adrian Solcan (2)  Adrian Solcan este absolvent ca șef de promoție al Universității Babeș Bolyai din Cluj-Napoca, Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării – nivel licență, și al programului de master International Business Management. Anterior poziției de Delegat de tineret la ONU, Adrian a deținut functia de primar al tinerilor în Consiliul local al tinerilor (CLT), functie pe care a câștigat-o la vârsta de 16 ani și am pastrat-o timp de 2 ani și jumătate. Adrian a luat parte la un număr mare de training-uri pe teme variate precum “comunicare”, “leadership”, “managementul conflictelor”, “mediere”, “negociere”, “scrierea proiectelor” sau “drepturile omului”.

 Aria sa preferată este cea a educației, tema pentru care a urmat diverse cursuri și training-uri naționale și internaționale în Europa și Asia. Pe plan local, Adrian a colaborat activ cu 5 ONG-uri alături de care a scris și implementat anual proiecte de educatie pentru tineri.
 În prezent, Adrian lucrează în calitate de facilitator de dezvoltare comunitară, lector pentru cursul de competente antreprenoriale, managementul proiectelor și management de proces. De asemenea, Adrian activează în calitate de consultant pentru scriere, implementare de proiecte, dar și implementarea sistemelor de management în cadrul diferitor organizații.

Bianca Sârbu este manageBianca Sarbur de portofoliu de energie într-o firmă de consultanță și trading din Zurich / Elveția din 2013.

Autoare a cărții de specialitate “Ownership and Control of Oil. Explaining policy choices across producing countries”, publicată la Routledge/ Taylor and Francis Group în Anglia (mai 2014), Bianca a lucrat sase ani ca cercetătoare în domeniul de studii de energie / securitate energetică la ETH Zurich (2007-2013). În această perioadă, Bianca a terminat un masterat (MA ETH) în Studii Comparative Internaționale și un doctorat (Dr. sc. ETH) cu specializare în domeniul petrolier (analiza econometrică și studii de caz în regiunea Orientului Mijlociu).

În 2011-2012, Bianca a avut oportunitatea de a beneficia de o bursă de cercetare Fulbright la George Washington University în Washington DC, în cadrul căreia a colaborat cu experți din domeniul energetic din cadrul Băncii Mondiale, al Fondului Monetar International, al unor think-tankuri prestigioase din Washington DC precum Carnegie, Brookings etc., precum și cu profesioniști din industria petrolieră (Saudi Aramco, ExxonMobil, Statoil etc.).

Înaintea programului doctoral din Elveția, Bianca s-a bucurat de șansa de a reprezenta România ca Delegat de Tineret la ONU (2009-2010). Acest mandat i-a oferit posibilitatea de a cunoaște mediul diplomatic român și internațional, precum și de a da înapoi României putin din prea-plinul oferit în copilărie și adolescență.

În Romania, Bianca este absolventa a Academiei de Studii Economice din București (Secția de Administrare a Afacerilor cu predare în limba germană) și a Școlii Naționale de Știinte Politice și Administrative (Secția de Comunicare și Relații Publice). Alumnă a Ligii Studenților Romani din Străinătate (LSRS), Bianca este în continuare interesată să se implice în proiecte care vizează viitorul României.

2008 – 2009  Alexandra Martin și Bogdan Covaliu
Alexandra Martin este expert civil în domeniul mana11760182_10206998217015220_3315286725321843168_ngementului de conflict, având experiență atât pe partea non-guvernamentală, cât și în organizațiile internaționale. În perioada 2012-2014, Alexandra a lucrat ca Human Security Expert, iar ulterior ca Ofițer de Operații în cadrul Misiunii Uniunii Europene în Georgia, Biroul Regional Zugdidi.

În prezent, coordonează un proiect de cercetare asupra crizei din Estul Ucrainei. Alexandra a urmat cursuri de specializare în Analiza si Prevenția Conflictelor, Crisis Management și Cooperare Civilo-Militară, organizate de către Serviciul European de Actiune Externă, Națiunile Unite, Uniunea Africană, Ministerul Afacerilor Europene din România, PATRIR și Institutul Intercultural Timișoara. Alexandra urmează un program de master în Conflict Management la Johns Hopkins University, School of Advanced International Studies, unde se specializează în Reconstrucția Post-Conflict în Eurasia. Alexandra a absolvit Facultatea de Științe Politice din cadrul Universității de Vest din Timișoara.

Bogdan CovaliuBogdan Covaliu este pasionat de oameni, dezbateri şi idei inovative. Asistent universitar la UMF “Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca, introduce tânăra generaţie de studenţi medicinişti în arta sănătăţii publice. Trainer şi public speaker, Bogdan coordonează în prezent o echipă de 30 de oameni din 13 ţări, care se ocupă cu dezvoltarea profesională a tinerilor profesionişti din domeniul sanitar, prin proiectul Cariere în Alb! Bogdan este implicat în activitatea a 5 ONG-uri, desfăşurând multiple activităţi de reprezentare şi coordonare de proiecte.

2007 – 2008  Laura Bretea și Andrei Mehedințu

Laura Bretea este consultant în asistență electorală si democratizare pentru Laura Breteainstitutii internationale ca Uniunea Europeana si Natiunile Unite, precum si ONG-uri internationale. Laura a lucrat în aproape 20 de țări din Africa, Orientul Mijlociu, America Latină și Europa de Est, recent in Egipt, Afganistan si Nigeria. În 2012 și 2013, ea a fost Asistent parlamentar la Parlamentul European unde a urmărit dosarul Republica Moldova și comisiile de Politică externă și Dezvoltare.

Laura a studiat la Universitatea Paris X Ouest si Sorbonne I. Este activă în domeniul ONG în Romania, fiind membră a boardului E-Civis, a Centrului de Studii pentru Democrație și expert afiliat Europuls. Ea analizează politica externă și romanească pentru www.contributors.ro și www.vice.com/ro.

  AndAndrei Mehedinturei Mehedințu este absolvent al Facultății de Științe Politice, cu studii de masterat în domeniul Dreptului Umanitar International și Drepturile Omului, de la European University Viadrina Frankfurt Oder. Andrei a ocupat poziția de delegat de tineret al României la ONU în mandatul 2007 – 2008, participând la lucrările Adunării Generale și a Comisiei pentru Dezvoltare Socială.  Andrei Mehedințu a lucrat ca cercetător pentru diverse instituții, printre care Ministerul Afacerilor Externe (Departamentul de Analiză și Planificare a Politicilor), Fundația Konrad Adenauer (Programul Statul de Drept) și Societatea Academică din România.

Astăzi Andrei lucrează în domeniul publicității, ocupând poziția de Senior Media Associate la Golin, cea mai importantă agenție de PR din România, lucrând în departamentul corporate affairs, întâlnindu-se des cu diverse aspecte ale industriei media și ale industriei publicitare.

2006 – 2007 Corina Murafa (fondator al programului în România)10382826_10103616811757049_2960059549217796757_n

Corina Murafa este expert în politici de energie, având ani de experiență în lucrul în multinaționale, organizații internaționale și think tanks. Din luna iulie 2014,  ea lucrează în calitate de expert în energie al Băncii Mondiale, fiind consultant al Guvernului României.

În ultimii trei ani, Corina a ocupat pozițiile de expert în domeniul energetic pentru OMV Petrom, cea mai mare companie integrată de ulei și combustibil din sud-estul Europei, având perioade în care a colaborat și cu Deloitte și UNDP.  În trecut, Corina a coordonat proiecte de cercetare în zona politicilor publice pentru Societatea Academică Română.

Corina a absolvit un masterat în politici publice al Hertie School of Governance, Berlin. În trecut, a studiat la Universitatea din București (Științe Politice) și Universitatea din New York (Open Society Institute gradute fellow). Din anul 2014, ea este doctorand în cadrul Academiei de Studii Economice din București. Corina este primul Delegat de tineret al României la Națiunile Unite, în perioada 2006 / 2007.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

@2020 Delegații de Tineret ai României la ONU