București, România
+40787695055 / +40772058224
office@unyouthdelegate.ro

Despre program

RO_pngUn program mobilizator

 

Programul Delegat de Tineret la ONU a debutat în România în 2006, fiind deja o tradiție în țara noastră. În prezent, acesta se desfășoară sub egida Ministerului Tineretului și Sportului și a Ministerului Afacerilor Externe, țara noastră fiind una dintre cele aproximativ 36 de state membre ONU din totalul de 193, care susțin această inițiativă. Scopul programului este de a antrena tinerii cu potențial cu vârste între 18-25 ani în activitatea celui mai mare for decizional global și de a-i mobiliza în activitățile de tineret din țară.

 

Mandatul nostru presupune reprezentarea intereselor tinerilor din România în cadrul Organizației Națiunilor Unite, atât la cea de a 71-a sesiune a Adunării Generale de la New York, din octombrie, cât și în cadrul lucrărilor Comisiei pentru Dezvoltare Socială, din luna februarie 2017. În afara deplasărilor la ONU, vom realiza consultări cu tinerii din țară, implicându-ne în evenimente referitoare la problematici de tineret, dar și organizând întâlniri și proiecte alături de alți tineri români, prin care să promovăm Agenda de Dezvoltare post-2015 a Națiunilor Unite și alte priorități pentru tineret.

 

Procesul de selecție

Procesul de selecție s-a realizat la nivel național. Preselecția a const10666084_697438483671067_2521865077773637395_nat într-un concurs de dosare, etapă la care au luat parte peste 50 de tineri, elevi și studenți, cu o experiență diversă în activităţi de voluntariat, competiții academice și sportive și implicări în societatea civilă.

După această etapă, cinci băieți și cinci fete au ajuns în etapa semifinală (interviul) iar în finală au fost selectați 4 dintre cei 10 semifinaliști. Toate etapele s-au desfășurat în limbile engleză și franceză, limbi oficiale ale Națiunilor Unite.

 

Juriul a fost format din reprezentanți ai Ministerului Tineretului și Sportului, ai Ministerului Afacerilor Externe, UNICEF România, Organizația Internațională a Francofoniei și foști Delegați de Tineret la ONU. Au fost prezenți ca observatori reprezentanții unor structuri federative de tineret precum CTR, FTR, ANOSR, USR, ș.a.

One Response

  1. […] „Delegat de Tineret la ONU” a debutat în România în 2006. În prezent, acesta se desfășoară sub egida Ministerului Tineretului și Sportului și a Ministerului Afacerilor Externe – conform informațiilor postate pe site-ul programului, http://unyouthdelegate.ro/despre-program/. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

@2020 Delegații de Tineret ai României la ONU