București, România
+40787695055 / +40772058224
office@unyouthdelegate.ro

Selecția pentru Delegații de Tineret ai României la ONU

Selecția pentru Delegații de Tineret ai României la ONU

Am dat startul selecției pentru următorii Delegați de Tineret ai României la ONU!
Termenul limită pentru trimiterea candidaturii este 9 august 2021 (ora 23:59) iar mandatul de delegat este de un an. Pentru a afla detalii despre întreg procesul, documente și calendar, accesează site-ul oficial al Ministerului Tineretului și Sportului: http://mts.ro/noutati/programul-delegat-de-tineret-la-natiunile-unite-2021-2022/

Până atunci, îți lăsăm câteva tips&tricks pentru a avea o aplicație cât mai bună și pentru a-ți face demersul mai ușor!

 1. Curriculum vitae: Tips for acing it!
 • Realizează-ți CV-ul în format Europass! Pentru a putea să evaluăm calitatea prestației tuturor candidaților într-o manieră cât mai relevantă, este necesar să ne raportăm la un model bine definit și la un tipar coerent. De asemenea, nu uita să incluzi o poză cu tine în acel CV, pentru un plus consistent de personalitate și autenticitate!
 • Într-o manieră succintă, pune accent pe acele laturi ale experienței tale profesionale și academice pe care le consideri relevante pentru fructificarea profilului tău de posibil viitor Delegat. Nu este necesar să te pierzi în detalii – convinge-ne, în mod consistent, dar sumativ, că ai dezvoltat perspective coerente asupra unor problematici internaționale și că ai toate competențele necesare acestei misiuni!
 • Fii autentic! CV-ul nu este unicul instrument de prezentare a propriului parcurs și a identității profesionale, academice și sociale. Cu toate acestea, CV-ul joacă un rol important în clădirea acestui profil și ne dorim să regăsim în acest material doar aspecte concludente, dublate de validare, astfel încât nu e nevoie să încerci overimpress!
 1. Eseul: pașaportul perspectivelor tale
 • Ai primit o listă cu propuneri de tematici pe care le poți aborda. Chiar dacă trebuie să te focusezi asupra unei problematici, nu e cazul să te panichezi! Poți să identifici punți de legătură între mai multe teme propuse și poți să dezvolți argumente legate inclusiv de acele subiecte care nu au fost incluse în lista vizată. Esențial: Gândește-te la Agenda 2030 pentru Dezvoltare Durabilă.
 • Fără doar și poate, vrem să aflăm ce ai face tu ca Delegat pentru a contribui la soluționarea problemei alese. Cum mai exact faci asta? Prin a expune propuneri de politică publică la care te-ai gândit în acest sens (nu uita că facem parte din Consiliul Național pentru Tineret, structură consultativă a MTS pe politici de tineret și, în acest sens, delegații au oportunitatea de a contribui la realizarea unor documente de politică publică prin recomandări și propuneri), prin a contura proiecte pe care le poți iniția ca Delegat, prin a contura campanii informative specifice, prin parteneriate și într-o mulțime de alte forme! Sky is (or might be) the limit!
 • Totodată, va fi necesar să te raportezi la latura internațională a mandatului de Delegat. Cum vei expune problematicile vizate în intervențiile tale din cadrul forumurilor ONU la care vei lua parte? Care sunt aspectele pe care vrei să le prioritizezi pe agenda ta internațională? Suntem nerăbdători să aflăm!
 • 1000 de cuvinte. Da, știm, limite. Dar, totuși, e important să te încadrezi în aceste limite, pentru a reuși să demonstrezi că, deși viziunea ta depășește barierele convenționale, poți să îți expui perspectivele în orice cadru specific. Nu e necesar să apelezi la tehnici eseistice foarte sofisticate sau la o sumedenie de referințe pentru a pune punctul pe i, așa că utilizează această experiență pentru a dezvolta idei consistente și pentru a înțelege în profunzime anumite fenomene. Avem încredere că vei reuși!
 1. Scrisoarea de recomandare
 • Aici, ține de autorul ei. Acesta poate să fie un cadru didactic universitar sau un superior ierarhic din cadrul unui proiect sau al unei organizații pentru care ai lucrat. Suntem siguri că potențialul tău a fost remarcat de către cineva și acea persoană va putea să evidențieze abilitățile, perspectivele și valorile care te reprezintă!

 

@2020 Delegații de Tineret ai României la ONU